Kuuntelin taannoin kahdesti Kenneth Soaresin 10-päiväisen ohjatun meditaation Manifest Your Ultimate Goals & Dreams Insight Timerista (on muuten tämän hetken suosikki appini). Kenneth on toinen Power Thoughts Meditation Club -sivuston perustajista (suosittelen tsekkaamaan sivut), henkinen valmentaja ja vapaa sielu. Tykästyin häneen ja hänen tapaansa puhua. Kuuntelemassani meditaatio-ohjelmassa Kenneth puhuu tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Erityisesti tämä aihealue puhutteli minua tässä hetkessä, ja koin äänitteen parissa monia oivalluksia. Ehkä siis tekstini puhuttelee myös sinua, jos mietit, miksi välillä itselle asettamat tavoitteet tuntuvat saavuttamattomilta ja sekavilta möykyiltä mielessä. Juuri tältä minusta tuntui viime keväänä, kun muutimme Kataloniaan. Vaikka minulla oli aikaa, täyttyi päiväni epämääräisestä puuhastelusta ja punainen lanka tuntui olevan kateissa. Siksi halusin laittaa hyvän kiertämään ja jakaa tiivistetyssä muodossa vinkit tavoitteiden saavuttamiseksi – ehkä nämä oivallukset säästävät sinut turhalta räpiköinniltä. Toki suosittelen kuuntelemaan Kennethin 10-päiväisen meditaatio-ohjelman: se on huikea!
Mutta nyt niihin tavoitteisiin. Oletko valmis? Otahan ensin kynä ja paperia esille.
1. Kirjaa tavoitteet ylös paperille. Kenneth mainitsee, että tavoitteiden saavuttaminen paranee jopa 75 prosentilla, kun ne kirjoittaa ylös.
2. Tee selkeitä tavoitteita ja kirjaa ylös deadline. Kuten, esimerkiksi: meditoin joka aamu kymmenen minuuttia marraskuun loppuun saakka tai teen rästiin jääneen esseen valmiiksi lokakuun aikana. Samalla voit miettiä, miten tavoitteeseen konkreettisesti päästään päiväkohtaisella tasolla. Pilko siis tavoite osiin.
3. Miksi? Meillä jokaisella on enemmän tai vähemmän tärkeitä tavoitteita elämässä, mutta oletko oikeasti pysähtynyt miettimään miksi tähtäät niihin? Juuri miksi-kysymyksen pohtiminen on avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa. Kenneth mainitsee, että jos miksi-kohta sivutetaan, jäävät tavoitteet usein toteutumatta.
4. Sitoudu ja hyväksy, että matkan varrella on varmasti esteitä – niiltä, kun ei voi elämässä välttyä! Kompastu ja nouse uudelleen!
5. Miten aloittaa: kirjaa ylös tavoitteet seuraavilta osa-alueilta: fyysinen kunto, henkinen hyvinvointi, parisuhde/perhe/ihmissuhteet ja työ/opiskelu. Mieti jokaiseen kohtaan selkeä tavoite edellisten ohjeiden mukaan.
Olen laatinut vuodesta 2014 unelmakarttoja aina uudenvuodenaattona, mutta osa sinne kirjatuista tavoitteista ovat olleet niin suurpiirteisen epämääräisiä, ja vuoden aikana ne ovat lopulta unohtuneet paperille kauniiksi kuvasommitelmaksi. Nyt olen oivaltanut, etten pysähtynyt pohtimaan avainkysymystä eli miksi jokin tavoite on ollut minulle tärkeä. Jatkossa aion takoa päähäni miksi? miksi?
Entä sinä: mitä sinä manifestoit? Ja miksi?
Lue myös:
No Comments